2017. április 28., péntek

Sajtgolyó

A recept megjelent a Kifőztük áprilisi számában.


Hozzávalók kb. 15 db-hoz
10 dkg natúr sajtkrém
10 dkg túró
5 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
a tetejére:
1 kis csokor petrezselyemzöld
1 sárgarépa
durvára őrölt tarka bors
az öntethez:
2 dl kefir
1 kis csokor snidling
1 gerezd fokhagyma


A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. A masszából diónyi golyókat formázunk.
A petrezselymet apróra vágjuk, a sárgarépát lereszeljük. A golyókat a petrezselyemben, a reszelt sárgarépában vagy a tarka borsban meghempergetjük. Ízlésesen tálra rendezzük.

Az öntethez a kefirt simára keverjük az apróra vágott snidlinggel és a zúzott fokhagymával. A sajtgolyókat az öntetbe mártogatva fogyaszthatjuk.


Nincsenek megjegyzések: