2015. április 3., péntek

Rózsakenyér medvehagymás-aszalt paradicsomos töltelékkel

Az ötletet a Kifőztük oldalán találtam, Babette receptje, ezt készítettem el gluténmentesen.


Hozzávalók:
15 dkg Schar MixB
10 dkg OldMillers special
1 tk psyllium rost őrlemény
1 dl víz
1,5 dl kefir
1 dkg élesztő
1 ek burgonyapehely
csipet cukor
1 mk só
2 ek olaj

A töltelékhez:
12 dkg túró
10 dkg krémsajt
1 tojás
5 dkg medvehagyma
5 dkg aszalt paradicsom
1 gerezd fokhagyma
só, fehérbors

A tetejére:
kevés szezámmag


A psylliumot 1 dl vízben elkeverjük és félretesszük. A kefirt meglangyosítjuk. A hozzávalókat keverőtálba mérjük, és a tésztát kidagasztjuk. Kb. fél cm vékony téglalappá nyújtjuk.

A medvehagymát és az asszalt paradicsomot apróra várjuk. A fokhagymát áttörjük. A töltelék hozzávalóit jól kikeverjük. A tésztát megkenjük a töltelékkel, és szorosan feltekerjük. 8 darabra vágjuk. Olajjal kikent 22 cm átmérőjű kerek formába helyezzük a tekercseket.

Szobahőmérsékleten, letakarva egy órát kelesztjük. Tetejét olajjal lekenjük, szezámmaggal megszórjuk. 180 fokra előmelegített gőzös sütőben kb 45 perc alatt megsütjük.






Nincsenek megjegyzések: