2012. május 31., csütörtök

Oroszkrém torta

Hozzávalók a piskótához:

8 tojás
8 ek. cukor
4 púpos ek. rizsliszt
4 púpos ek. keményítő

A krémhez:
7 dl tej
60 gr (1,5 csomag) vaníliás vagy tejszínízű pudingpor
5 ek. kristálycukor
500 ml tejszín
1 csomag vaníliás cukor
Porcukor ízlés szerint
2 csomag habfixáló
10 dkg kandírozott vegyes gyümölcs

A díszítéshez:
2 dl tejszín
Porcukor ízlés szerint
1 csomag habfixáló
24 szem kandírozott cseresznye

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tojások sárgáját, végül óvatosan beleforgatjuk az átszitált rizslisztet és keményítőt. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában, előmelegített 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

A krémhez a pudingport a kristálycukorral összekeverjük, majd simára keverjük a tejjel, tűzre tesszük és sűrűre főzzük. Fedővel letakarva néhány órára hűtőbe tesszük.

A tejszínt vaníliás cukorral, porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. Ezután összekeverjük a pudingos krémmel.

A piskótát 3 lapba vágjuk, megtöltjük a krémmel, a krémre apróra vágott kandírozott gyümölcsöt szórunk. A tetejét és az oldalát is vonjuk be krémmel.

A tetejét a keményre vert tejszínhabból nyomott rózsákkal és kandírozott cseresznyével díszítjük.

24 szelet lesz belőle.

4 megjegyzés:

haNa írta...

Azt a mindenit, de guszta torta! :)

BAB írta...

Fini volt, férjem szülinapjára készült :)

Bokor Boglárka írta...

Nem semmi a dekoráció! Szuper lett!

BAB írta...

Hát, ilyen gyermeklelkű uram van nekem, akit ilyenekkel lehet lázba hozni... :)