2017. június 19., hétfő

Szezámmagos ropogós

A recept megjelent a Kifőztük júniusi számában.


Hozzávalók 6 db-hoz
27 dkg Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék + kevés a nyújtáshoz
4 dkg frissen facsart citromlé
1 kávéskanál só
3 dl víz
a tetejére:
kb. 1 dkg Szafi Reform kókuszolaj
1 evőkanál szezámmag



A citromlevet és a sót a langyos vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket, és alaposan összedolgozzuk a tésztát. Lisztkeverékkel szórt munkalapon kb. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, 6 részre vágjuk. A tésztarácsozót enyhén belisztezzük, és végiggörgetjük a tésztalapok felületén. Mindet széthúzkodjuk (kb. 18 x 18 cm-esre), hogy hálószerű forma alakuljon ki. Vékonyan lekenjük kókuszolajjal, majd szezámmaggal megszórjuk a tetejüket. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.


Nincsenek megjegyzések: