2019. április 7., vasárnap
Karamellás-étcsokoládés tart
Hozzávalók 12 darab 7 cm átmérőjű formához:
kb. 25 dkg Mester süteményliszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 tojás
1 csipet só
A töltelékhez:
10 dkg étcsoki
4 dkg vaj
2 dl tejszín
10 dkg cukor
12 teáskanál eperlekvár
A díszítéshez:
liofilizált eper
cukorgyöngyök
A tészta hozzávalóit sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük. Süteményliszttel szórt munkalapon vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük a tésztával a formákat. A tésztaszéleket éles késsel egyenesre vágjuk. A kosárkák belsejébe is sütőpapírt terítünk, és feltöltjük rizzsel (vakon sütés). 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük.
A krémhez az étcsokoládét a vajjal megolvasztjuk. A cukrot karamellizáljuk, majd apránként hozzáadjuk a forró tejszínt. (Vigyázva, mert nagyon felfut!) Addig főzzük, míg a karamell teljesen fel nem oldódik a tejszínben. Langyosra hűtjük, majd a két krémet egyneművé keverjük.
Minden kosárka aljába egy-egy teáskanál eperlekvárt simítunk. A krémet a kosárkákban elosztjuk. Tetejét cukorgyöngyökkel és eperrel díszíthetjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Címkék:
aprósütemény,
desszert,
eper,
eperlekvár,
étcsokoládé,
karamell,
karamellás,
liofilizált eper,
Mester süteményliszt,
sütemény,
tart,
tejszínes
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése