2019. április 7., vasárnap

Karamellás-étcsokoládés tart


Hozzávalók 12 darab 7 cm átmérőjű formához:
kb. 25 dkg Mester süteményliszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 tojás
1 csipet só

A töltelékhez:
10 dkg étcsoki
4 dkg vaj
2 dl tejszín
10 dkg cukor
12 teáskanál eperlekvár

A díszítéshez:
liofilizált eper
cukorgyöngyök


A tészta hozzávalóit sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük. Süteményliszttel szórt munkalapon vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük a tésztával a formákat. A tésztaszéleket éles késsel egyenesre vágjuk. A kosárkák belsejébe is sütőpapírt terítünk, és feltöltjük rizzsel (vakon sütés). 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük.


A krémhez az étcsokoládét a vajjal megolvasztjuk. A cukrot karamellizáljuk, majd apránként hozzáadjuk a forró tejszínt. (Vigyázva, mert nagyon felfut!) Addig főzzük, míg a karamell teljesen fel nem oldódik a tejszínben. Langyosra hűtjük, majd a két krémet egyneművé keverjük.


Minden kosárka aljába egy-egy teáskanál eperlekvárt simítunk. A krémet a kosárkákban elosztjuk. Tetejét cukorgyöngyökkel és eperrel díszíthetjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.


Nincsenek megjegyzések: