2020. október 31., szombat

Almás pite

 


Hozzávalók:

20 dkg Mester süteményliszt

15 dkg Nutri Free mix per Pane

10 dkg vaj

7 dkg margarin

1 tojás sárgája

1/2 csomag porélesztő

2 evőkanál porcukor

1 csapott teáskanál útifűmaghéj őrlemény

1 csipet sütőpor

kb. 1 evőkanál tejföl

A töltelékhez:

1,2 kg alma (megtisztítva, nagy lyukú reszelőn lereszelve)

20 dkg cukor

ízlés szerint őrölt fahéj

A kenéshez:

1 tojás fehérje


Az almát a cukorral és a fahéjjal megpároljuk, majd kihűtjük.

A lisztkeverékeket tálba mérjük, elmorzsoljuk benne a vajat és a margarint, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és sima tésztává gyúrjuk. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformát. Elsimítjuk rajta az almatölteléket. A maradék tésztát újból összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, majd tetszés szerinti formákkal kiszaggatjuk, és kirakjuk vele a sütemény tetejét. A tojásfehérjével vékonyan megkenjük. 170 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.





Nincsenek megjegyzések: