2015. május 16., szombat

Gluténmentes cipó vaslábasban sütve

Drága barátnémtól kaptam a vaslábast. Már alig vártam, hogy kipróbáljam:


Hozzávalók:
20 dkg Nutri Free mix per Pane
5 dkg tápióka keményítő
1 teáskanál psyllium rost őrlemény
1 dl víz
1,5 dl langyos kefir
1 evőkanál burgonyapehely
1 evőkanál olaj
1 csipet cukor
1 kávéskanál só
1 dkg élesztő


A psylliumot a vízben elkeverjük. A hozzávalókat tálba mérjük. Összekeverjük, majd jól kidagasztjuk. Végül kézzel óvatosan átgyúrjuk és gömbölyűre formázzuk. Kerek tálba konyharuhát terítünk, és fejjel lefelé beletesszük a tésztát. Konyharuhával letakarva egy órát kelesztjük.


A sütőt a vaslábassal együtt 230 fokra előmelegítjük. A megkelt tésztát sütőpapírra fordítjuk. A papír sarkait összefogva a forró vaslábasba emeljük. Tetejét pengével bevágjuk, vízzel lespricceljük. Fedő alatt fél óra alatt megsütjük. Ha vastagabb héjat szeretnénk, akkor még süthetjük 5 percig fedő nélkül is. Kb. fél kg-os kenyér lesz belőle.


2 megjegyzés:

Unknown írta...

Gyönyörű

Caris írta...

Tápiókakeményítő, burgonyapehely és vaslábas kiváltható vmivel?