2010. július 15., csütörtök
Tiroli rétes
MESTER szakácskönyvből:
Hozzávalók:
250 gr-os MESTER leveles tészta
1 tojás
Túrós töltelék:
50 dkg túró
1 tojás
5 dkg lékötő
Cukor ízlés szerint
A leveles tésztát 25x35 cm-es lappá nyújtom. A tészta hosszabb oldalán késsel (derelyevágóval) két centinként 8 cm hosszú vágásokat készítek, mindkét oldalon. A középső részre teszem a tölteléket, ezután jobbról-balról felváltva ráhajtom a töltelékre a tésztacsíkokat. A tészta tetejét tojással megkenem. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt 220 fokon aranybarnára sütöm.
Lehet almás, meggyes stb. töltelékkel is készíteni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése