2012. április 2., hétfő

Csoki szuflé

4 db szufléformát kivajazunk.

10 dkg étcsokit
5 dkg vajjal mikróban összeolvasztunk.

3 tojás fehérjét kemény habbá verünk.

3 tojás sárgáját,
5 dkg cukorral,
2 tk. keményítővel és
1 ek. rummal kikeverünk.

Majd belekeverjük az olvasztott csokoládét, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
Egyenletesen elosztjuk a formákban és előmelegített sütőben, 200 fokon 10 percig sütjük.

2 megjegyzés:

haNa írta...

Nagyon szép lett! Abba már bele sem merek gondolni, hogy milyen finom! :))
Más:Szerinted a fagyasztóból elővett tojásfehérje is jó a macaronhoz? Azt is kiolvadás után 4 napig hűtőzzem? Azt hiszem hamarosan belevágok a macaron projectbe! :D

BAB írta...

Szia haNa!
Fagyasztott tojásfehérjét nem szoktam használni. A macaron elég kényes dolog, lehet, hogy érdemes lenne először simát használni.
Kíváncsian várom, hogy sikerült!