2012. május 18., péntek

Pudingos-túrós csiga

Már megint Andi konyhája-ból kaptam jó ötletet, ami nagyon megtetszett. Rögtön el is készítettem gluténmentesen.
Köszi, Andi!

Hozzávalók a tésztához :
25 dkg Schar MixB
20 dkg Beiker Süteményliszt
2,5 dl langyos tej
6 dkg olvasztott margarin
1 csomag Oetker expressz élesztő
1 tojás
7 dkg porcukor

A töltelékhez :
25 dkg túró
40 gr Mester tejszínizű pudingpor
10 dkg porcukor
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj 

A lekenéshez : 1 tojás

Először a tölteléket készítsük el.
A pudingport keverjük simára a cukrokkal, és egy kevés tejjel, majd hozzáadva a maradék tejet főzzük sűrűre. Ha kihűlt, keverjük hozzá a szitán áttört túrót és a reszelt citromhéjat.


Az expressz élesztőt a lisztekkel összekeverjük, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, és a langyos tejet, végül az olvasztott margarint. A tésztát robotgép dagasztókarjával dolgozzuk össze, és pihentetés nélkül formázzuk meg a csigákat.
A tésztát nyújtsuk ki fél cm vastagságúra, kenjük meg a töltelékkel, és tekerjük fel. 15 percig pihentessük szobahőmérsékleten.


160 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsin süssük meg a 2 cm vastagságúra felvágott csigákat.
A tetejüket kenjük le felvert tojással.
Nekem 16 db csiga lett belőle.



3 megjegyzés:

haNa írta...

Ezt nagyon ki kellene próbálnom. Csiga fan a GÉ lányom. :) Ha van kakaós csiga recid, azt is megköszönném, mert az volt régen a favorit. Ügyes vagy, nagyon!

haNa írta...

Ja igen! Beiker kenyérport hol lehet kapni és mi az összetevője??? Köszi!

BAB írta...

Szia haNa!
Teszek majd fel kakaós csiga receptet is!
Beiker kenyérpor is nagyon jó a kelt tésztákhoz, de ebben a receptben Beiker süteményport tettem bele, mert szerintem így könyebben formázható, nem esik szét, tovább puha marad, de egykicsit tömöttebb talán.
A TAC-ban kapható mindkettő.