4 db szufléformát kivajazunk.
10 dkg étcsokit
5 dkg vajjal mikróban összeolvasztunk.
3 tojás fehérjét kemény habbá verünk.
3 tojás sárgáját,
5 dkg cukorral,
2 tk. keményítővel és
1 ek. rummal kikeverünk.
Majd belekeverjük az olvasztott csokoládét, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
Egyenletesen elosztjuk a formákban és előmelegített sütőben, 200 fokon 10 percig sütjük.
2 megjegyzés:
Nagyon szép lett! Abba már bele sem merek gondolni, hogy milyen finom! :))
Más:Szerinted a fagyasztóból elővett tojásfehérje is jó a macaronhoz? Azt is kiolvadás után 4 napig hűtőzzem? Azt hiszem hamarosan belevágok a macaron projectbe! :D
Szia haNa!
Fagyasztott tojásfehérjét nem szoktam használni. A macaron elég kényes dolog, lehet, hogy érdemes lenne először simát használni.
Kíváncsian várom, hogy sikerült!
Megjegyzés küldése