2012. április 7., szombat

Sárgarépa torta

Hozzávalók:


30 dkg reszelt sárgarépa
1 citrom héja
20 dkg cukor
6 tojás
2 mk. sütőpor
20 dkg Emese süteményliszt
10 dkg dió
Csipet fahéj
5 dkg olvasztott margarin

A tojások fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját a többi cukorral és az olvasztott margarinnal kikeverjük, majd belekeverjük a reszelt sárgarépát, a darált diót, a citromhéjat, majd a sütőporral és fahéjjal összekevert lisztkeveréket.
Sütőpapírral bélelt kapcsos kerek tortaformában 170 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Krém:
50 dkg mascarpone
15 dkg porcukor

A mascarpone-t a cukorral kikeverjük, és elektromos habverővel kihabosítjuk.
A tésztát két lapba vágjuk, a krém nagyobb részét közé kenjük, a torta tetejét és oldalát is ezzel a krémmel vonjuk be. Tetejét marcipán figurákkal és/vagy cukordíszekkel dekorálhatjuk.

2 megjegyzés:

haNa írta...

Én annyira idegenkedek a sárgarépa tortától, de ez annyira jól néz ki a Tied, hogy muszáj leszek kipróbálni ezt is....mert hogy a macaronjaim épp a sütőben vannak már. ;)))

BAB írta...

Szia haNa!
Kíváncsi vagyok, hogy sikerült a macaron, remélem hozod majd a képet!
Én is most csináltam először sárgarépa tortát. Senki sem vette észre benne a répa ízét, szerintem finom volt.