Már megint Andi konyhája-ból kaptam jó ötletet, ami nagyon megtetszett. Rögtön el is készítettem gluténmentesen.
Köszi, Andi!
Hozzávalók a tésztához :
25 dkg Schar MixB
20 dkg Beiker Süteményliszt
2,5 dl langyos tej
6 dkg olvasztott margarin
1 csomag Oetker expressz élesztő
1 tojás
7 dkg porcukor
A töltelékhez :
25 dkg túró
40 gr Mester tejszínizű pudingpor
10 dkg porcukor
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
A lekenéshez : 1 tojás
Először a tölteléket készítsük el.
A pudingport keverjük simára a cukrokkal, és egy kevés tejjel, majd hozzáadva a maradék tejet főzzük sűrűre. Ha kihűlt, keverjük hozzá a szitán áttört túrót és a reszelt citromhéjat.
Az expressz élesztőt a lisztekkel összekeverjük, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, és a langyos tejet, végül az olvasztott margarint. A tésztát robotgép dagasztókarjával dolgozzuk össze, és pihentetés nélkül formázzuk meg a csigákat.
A tésztát nyújtsuk ki fél cm vastagságúra, kenjük meg a töltelékkel, és tekerjük fel. 15 percig pihentessük szobahőmérsékleten.
160 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsin süssük meg a 2 cm vastagságúra felvágott csigákat.
A tetejüket kenjük le felvert tojással.
Nekem 16 db csiga lett belőle.
3 megjegyzés:
Ezt nagyon ki kellene próbálnom. Csiga fan a GÉ lányom. :) Ha van kakaós csiga recid, azt is megköszönném, mert az volt régen a favorit. Ügyes vagy, nagyon!
Ja igen! Beiker kenyérport hol lehet kapni és mi az összetevője??? Köszi!
Szia haNa!
Teszek majd fel kakaós csiga receptet is!
Beiker kenyérpor is nagyon jó a kelt tésztákhoz, de ebben a receptben Beiker süteményport tettem bele, mert szerintem így könyebben formázható, nem esik szét, tovább puha marad, de egykicsit tömöttebb talán.
A TAC-ban kapható mindkettő.
Megjegyzés küldése