A mézeskalács tésztát a szokásos receptből csináltam:
2 tojás
5 dkg margarin7 dkg méz
½ dkg szódabikarbóna
20 dkg porcukor
½ dkg sütőpor
35 dkg Mester süteményliszt
Mézeskalácsfűszer
Az anyagokat összegyúrjuk, rizsliszttel szórt deszkán
kinyújtjuk. Kiszaggatjuk karácsonyi szaggatóval, szilikon-papírra helyezzük.
180 fokon sütjük, amíg éppen színt kap. A nagy kört gyümölcstorta formával szúrtam ki, a kicsiket piteformával.
A sűrű cukormázhoz:
1 tojás fehérjét
25 dkg átszitált porcukorral és
1 mk. citromlével
3-4 percig keverjük.
A sűrű cukormázzal megrajzoltam a kontúrokat, majd néhány csepp vízzel higítottam a cukormázat és ezzel töltöttem ki a felületeket.
A kislányom készítette a maradék tésztából a mézeskalácsokat:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése