2014. június 7., szombat

Epres túrótorta

Hozzávalók a piskótához:
2 tojás
2 ek cukor
2 csapott ek rizsliszt
1 csapott ek keményítő
fél ek kakaópor

A tojások fehérjét felverem, hozzáadom a cukrot is és fényes habbá verem. Majd belekeverem a tojások sárgáját is. Beleszitálom a rizslisztet, keményítőt és kakaóport és lazán összekeverem. Sütőpapírral bélelet formában, 170 fokra előmelegített sütőben sütöm.

Az epres krémhez:
25 dkg eper
25 dkg túró
250 ml epres joghurt
Dr Oetker expressz zselatin fix
6 dkg porcukor
2 dl tejszín

A tejszínt kemény habbá verem, félreteszem. Az áttört túrót a joghurttal kikeverem, hozzáadom a zselatin fixet, végül a cukrot is belekeverem. Végül beleforgatom a felvert tejszínt és az apróra vágott epret. A megsült piskótát visszateszem a tortakarimába, a tetejére öntöm a krémet és néhány órára hűrőbe teszem, míg megdermed.

Végül néhány eperszemet olvasztott étcsokiba mártok és ezzel díszatem a torta tetejét.
Most egy kisebb tortaformában és 4 kis mini desszertgyűrűben készítettem.


Nincsenek megjegyzések: