2017. május 18., csütörtök

Bolognai rakott tészta

A recept megjelent a Kifőztük májusi számában.


Hozzávalók 4 személyre
28 dkg Szafi Free nokedli lisztkeverék
1/2 csomag Szafi Fitt bolognaiszósz-alap (4 dkg)
50 dkg darált pulykahús
1 evőkanál olaj
2 dkg vaj
1 evőkanál barna rizsliszt
2 dl tej
5 dkg reszelt sajt
őrölt bors


A húst az olajon megpirítjuk. A szószalapot kb. 3 dl vízzel simára dolgozzuk, a húsra öntjük, és kevergetve összeforraljuk. Fedő alatt kb. 10 percig főzzük.


A nokedli lisztkeveréket 1 kávéskanál sóval és 1,6 dl vízzel sima tésztává gyúrjuk. Tésztagéppel széles metéltet készítünk belőle, majd forró, sós vízben néhány perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, alaposan leöblítjük és lecsepegtetjük.


A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a rizslisztet, majd felöntjük a tejjel, ízesítjük sóval, borssal, és sűrűre főzzük.


A tésztát a bolognai mártással tűzálló tálba rétegezzük. A tetején egyenletesen elosztjuk a besamelmártást, és rászórjuk a sajtot. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések: