2017. május 6., szombat

Csokitorta


Hozzávalók 20 cm átmérőjű tortához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
4 evőkanál rizsliszt
2 evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál kakaópor
A krémhez: Katucikonyha ötlete alapján
50 dkg mascarpone
2 dl tejszín
5 evőkanál porcukor
4 evőkanál kakaópor

A díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj
1 dl tejszín
40 dkg eper

A tojásfehérjét elkezdjük verni. Hozzáadjuk a cukrot, és addig járatjuk a gépet, amíg fényes, kemény habot nem kapunk. Ezután belekeverjük a tojások sárgáját is, majd óvatosan beleforgatjuk a szitált rizslisztet, a keményítőt és a kakaóport. A tésztát 2 darab sütőpapírral bélelt  tortaformába töltjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, mindkét lapot kettévágjuk.

A krémhez a mascarpone-t a cukorral kihabosítjuk, majd belekeverjük a kakaóport is. Végül beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. A lapokat a krémmel betöltjük, és kívülről is bevonjuk a tortát.

A csokoládét az olajjal felolvasztjuk, a nagyobbik részét a torta tetejére csorgatjuk, hogy az oldalán is lefolyjon. Az epret megtisztítjuk, a maradék olvasztott csokiba mártogatjuk, és kirakjuk vele a torta tetejét. A torta szélét tejszínhab rózsákkal díszítjük.


Nincsenek megjegyzések: