2017. november 16., csütörtök

Töltött házikenyér

A recept megjelent a Kifőztük novemberi számában.
A recept Betti gluténmentes konyhája ötlete alapján készült.


Hozzávalók
27 dkg Szafi Free ropogós kérgű, hajdinás házikenyér lisztkeverék + kevés a formázáshoz
1 kávéskanál só
30 g almaecet (6%-os)
3 dl víz
a kenéshez:
1 teáskanál Szafi Reform kókuszolaj


a töltelékhez:
30 dkg csirkemellsonka
4 főtt tojás
4 cukormentes csemegeuborka
17,5 dkg laktózmentes tejföl
7 dkg laktózmentes, puha vaj
1 evőkanál mustár
frissen őrölt bors


A sót és az almaecetet elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, és jól kidolgozzuk a tésztát. Lisztkeverékkel szórt munkalapon hosszúkás cipóvá formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejét kókuszolajjal lekenjük, néhány helyen éles pengével bevágjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.



A sonkát, a tojást és az uborkát apró kockákra vágjuk. Jól összedolgozzuk a vajjal, a tejföllel, a mustárral, sóval és borssal ízesítjük. A kenyér végét levágjuk, a belsejét kiszedjük és összemorzsoljuk, majd a töltelékhez adjuk. Szorosan a kenyér belsejébe töltjük. Az egészet fóliába csomagoljuk, és 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük. Másnap vékonyra szeletelve tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések: