2019. január 27., vasárnap

Zserbópalacsinta

A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában.



Hozzávalók
22 dkg Szafi Reform gluténmentes, szénhidrátcsökkentett palacsinta lisztkeverék
6 tojás
5 dl víz
1 evőkanál Szafi Reform kókuszolaj
1 csipet só

a töltelékhez:
12 dkg darált dió
6 dkg Szafi Reform eritrit por édesítő
10 dkg csökkentett szénhidráttartalmú baracklekvár
5 dkg cukormentes étcsokoládé

a díszítéshez:
5 dkg cukormentes étcsokoládé
1 teáskanál Szafi Reform kókuszolaj
pár szem egész dió


A tojást, a vizet, a folyékony kókuszolajat, a sót és a lisztkeveréket kézi habverővel sima tésztává keverjük. 15 percig pihentetjük, majd közepesen forró serpenyőben kb. 15 palacsintát sütünk belőle.


A darált diót összeforgatjuk az eritrittel. A csokoládét apróra reszeljük. A palacsintákat egymásra rétegezzük, közben felváltva megtöltjük a diós édesítővel, a csokoládéval és a baracklekvárral.


A díszítéshez az étcsokoládét a kókuszolajjal megolvasztjuk, a tortára csorgatjuk. Végül a tetejét egész diószemekkel díszítjük.



Nincsenek megjegyzések: