Csilla blogján láttam meg ezt a kekszreceptet, ami jól megtartja a pecsét mintáját. Az eredeti recept megtalálható az Étkek-vÉtkek blogon. Kisebb adagban készítettem gluténmentesen.
Hozzávalók:
20 dkg Mester süteményliszt
3 dkg Naturbit kukorica keményítő
2 csapott teáskanál kakaópor
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
8 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 tojás
kb. 2 evőkanál tejszín
A liszteket a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és sima tésztává gyúrjuk. Folpack-ba csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük. Lisztezett munkalapon 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen, 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
3 megjegyzés:
Nagyon szép mindegyik.Elnézést a furcsa kérdésért,nem adnál el kenyeret? Nekem se időm se türelmem kenyeret sütni,viszont nagyon szerettem a jó házi kenyeret..
Természetesen megfizetném a fáradozást.
Ha budapesti vagy,akkor lenne aktuális.
Kedves Gábor!
Köszönöm, nagyon kedves kérés, de nem szoktam sütést vállalni, és messze is vagyok tőled. Viszont bátorítalak, hogy érdemes kenyérsütéssel próbálkozni, mert valóban a friss házi kenyérnek nincs párja. Bea
Köszönöm a választ.Lehet ,hogy rászánom magamat,de szivesebben vennék,ha valakinek van kedve egymás után kettőt sütni.
Megjegyzés küldése