Hozzávalók 8 adag pohárkrémhez:
5 dl tejszín
1 evőkanál Dia-Wellness cukorhelyettesítő 1:4
1 kávéskanál vanília kivonat
2 teáskanál zselatin
A mangós réteghez:
25 dkg mangó velő
1 teáskanál zselatin
2 teáskanál Dia-Wellness cukorhelyettesítő 1:4
A málnás réteghez:
40 dkg málnavelő
2 teáskanál zselatin
2 teáskanál Dia-Wellness cukorhelyettesítő 1:4
A tálaláshoz:
citromfű
friss bogyós gyümölcsök
2 teáskanál zselatint kb. 30 ml vízben elkeverünk, hagyjuk megduzzadni, majd kevergetve melegítjük, míg a zselatin felolvad. A tejszínt felmelegítjük, elkeverjük benne a cukorhelyettesítőt, a vanília kivonatot, majd a zselatint is. A tálaló poharakat rácsra téve ferdén megtámasztjuk, majd a langyosra hűlt tejszínes keveréket egyenletesen elosztjuk benne. Hűtőbe tesszük míg megdermed.
Közben elkészítjük a mangós réteget, melyhez a gyümölcsvelőt felmelegítjük, édesítjük, és elkeverjük benne a korábbiakhoz hasonlóan elkészített zselatint. Ezután a poharakat a másik irányba döntjük, és elosztjuk bennük a mangós réteget. Szintén hűtőbe tesszük dermedésig.
Végül a málnás réteget készítjük el ugyan így, és a desszert tetejére töltjük. Dermedés után gyümölcsökkel és citromfű levelekkel díszítjük a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése