2021. március 13., szombat

Panna cotta (cukormentes)


Hozzávalók 8 adag pohárkrémhez:

5 dl tejszín

1 evőkanál Dia-Wellness cukorhelyettesítő 1:4

1 kávéskanál vanília kivonat

2 teáskanál zselatin


A mangós réteghez:

25 dkg mangó velő

1 teáskanál zselatin

2 teáskanál Dia-Wellness cukorhelyettesítő 1:4


A málnás réteghez:

40 dkg málnavelő

2 teáskanál zselatin

2 teáskanál Dia-Wellness cukorhelyettesítő 1:4


A tálaláshoz:

citromfű

friss bogyós gyümölcsök


2 teáskanál zselatint kb. 30 ml vízben elkeverünk, hagyjuk megduzzadni, majd kevergetve melegítjük, míg a zselatin felolvad. A tejszínt felmelegítjük, elkeverjük benne a cukorhelyettesítőt, a vanília kivonatot, majd a zselatint is. A tálaló poharakat rácsra téve ferdén megtámasztjuk, majd a langyosra hűlt tejszínes keveréket egyenletesen elosztjuk benne. Hűtőbe tesszük míg megdermed. 

Közben elkészítjük a mangós réteget, melyhez a gyümölcsvelőt felmelegítjük, édesítjük, és elkeverjük benne a korábbiakhoz hasonlóan elkészített zselatint. Ezután a poharakat a másik irányba döntjük, és elosztjuk bennük a mangós réteget. Szintén hűtőbe tesszük dermedésig.

Végül a málnás réteget készítjük el ugyan így, és a desszert tetejére töltjük. Dermedés után gyümölcsökkel és citromfű levelekkel díszítjük a tetejét.




Nincsenek megjegyzések: