2021. március 23., kedd

Diócska kakaós tésztával

 A diócska sütőformát kakaós tésztával is ki kellett próbálnom. Jelentem így is jelesre vizsgázott. Étcsoki, valamint fehércsokis málnakrémmel töltöttem. 

Hozzávalók kb. 36 darabhoz:

1 tojás

5 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

0,5 dl olaj

10 dkg Mester süteményliszt

2 dkg kakaópor

1/4 csomag sütőpor

1 csipet só

A töltéshez:

A csokikrém így készült, mint ennek a macaron-nak a tölteléke

Málnás fehércsoki krém:

10 dkg olvasztott fehércsokoládé

6 dkg málnavelő

A sütéshez:

kevés olaj

Ugyan úgy készült, mint ennél a  diócska receptnél. A kakaóport a liszttel együtt adtam a tésztához.

A málnás töltelékhez az olvasztott fehércsokit simára keverjük a málnavelővel. A töltelékeket előre elkészítjük, és hagyjuk kihűlni, mielőtt megtöltjük a süteményeket.



Nincsenek megjegyzések: