2012. június 3., vasárnap

Sajtos-sonkás csiga


Hozzávalók a tésztához:
0.50 kg Schar Mix B
1 dl tejföl
1 tojás
2 csipet só
2.5 dkg élesztő
1 dl tej
kevés cukor
7.5 dkg margarin.


A töltelékhez:
1 kis pohár tejföl
ízlés szerint zúzott fokhagyma
15 dkg sonka
15 dkg sajt.

Az élesztőt felfuttatom, a tészta hozzávalóit összegyúrom, duplájára kelesztem. 2 cipóra osztom. Egyenként kinyújtom, majd a fokhagymás tejföllel vékonyan megkenem, rászórom a sonkát és a reszelt sajtot. Összetekerem, mint a bejglit, majd kétujjnyi vastagra szeletelem. A sütőpapíros tepsibe fektetem, fél óráig kelesztem, majd megszórom reszelt sajttal, és 180 fokon kb. 15- 18 perc alatt megsütöm.




1 megjegyzés:

Bokor Boglárka írta...

Nagyon szépen megkeltek! Még soha nem készítettem Scharből csigát, de a recepted alapján kedvet kaptam. Szépen fel lehetett tekerni? nem tört a tészta? Nekem mindig az a bajom az ilyen formázni kell tésztákkal, hogy némelyiket olyan nehéz, ha gluténmentes lisztből készítem.