2014. február 1., szombat

Csíkos kifli

Nagyon szerettem az ilyen kiflit még búzás koromban, most elkészült gluténmentesen. Nagyon finom lett.

Hozzávalók:
25 dkg NUTRI Free Mix per Pane
4 dkg olvasztott vaj
1 dkg élesztő
3 dkg porcukor...
1 tojás
1,5 dl langyos tej
2 tk holland kakaópor
csipet só
 
A hozzávalókat robotgép dagasztóspiráljával összedolgozom (a kakaópor egyenlőre nem kerül bele, és kb egy evőkanálnyi tejet is félreteszek) A tésztát elfelezem, az egyik felébe beledolgozom a kakaóport és egy kis tejet, hogy olyan állagú legyen, mint a világos tészta. A világos és a kakaós tésztát is 3-3 részre osztom, mindegyiket oválisra kinyújtom. Egymásra teszek egy-egy világos és kakaós lapot, és együtt feltekerem.

Bagettsütő rácsra teszem.
40 fokos sütőben fél órát kelt.
Tetejét olajjal lekentem, bevagdostam.
180 fokos sütőben (a sütő aljába kicsi fémedénybe vizet téve) 20 perc alatt megsült.


2 megjegyzés:

Unknown írta...

Kedves webmester,

Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 110 000 összegyüjtött receptek közül. Naponta növekedik a látogatók száma, ami jelenleg több mint 30 000 klikket jelent. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segítségével, majd a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.

Üdvözlettel,
Tünde
info@osszesrecept.hu

Unknown írta...

Kedves Dobos Bea, gluténmentes étkezésre nincs szükségem,de nagyon sok recepted tetszik. Ezért érdeklődöm, hogy az általad használt liszteket lecserélhetem-e 1:1 tk. tönkölybúzalisztre, zablisztre, vagy 50% rozs - 50% zab keverékre? Ezek hogyan fognak viselkedni a receptekben megadott folyadék mennyiséggel? Válaszodat előre is köszönöm, üdvözlettel: Mari