15 dkg mandulalisztet és 15 dkg porcukrot átszitálok, és összekeverem, majd belekeverek 55 gr tojásfehérjét is, és félreteszem.
15 dkg finomszemű kristálycukrot 38 ml vízzel 120 fokra felmelegítem.
Közben a maradék 55 gr tojásfehérjét habbá verem, és a forró cukorszirupot apránként hozzáadva tovább verem, egészen addig, míg a tojáshab ki nem hűl. Ekkor teszek bele egy pici por- (esetleg gél-) állagú ételfestéket.
A tojáshab egyharmadát a mandulás keverékhez adom, és jól összekeverem. Majd habkártyával a többi habot is belekeverem. Sima csőrős, nagyobb lyukú habzsákba töltöm, és szilikonos sütőpapírral bélelt sütőlemezre, 3 cm nagyságú köröket nyomok a masszából. Szobahőmérsékleten fél-egy órát pihentetem, amíg bőrösödni nem kezd a teteje.
160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben, 10 percig sütöm úgy, hogy közben résnyire kitámasztom a sütő ajtaját. Akkor készült el , ha egy macaront picit megemelve, elválik a sütőpapírtól. Ha kicsit kihűlt, akkor érdemes leszedni a papírról.
Krém:
1 dl tejszín
10 dkg apróra vágott 70% kakaótartalmú étcsokoládé
2 dkg vaj
4 dkg porcukor
A krém hozzávalóit összemelegítem, amíg minden szépen egybe nem olvad, majd hűtőbe teszem. Teljes kihűlés után kihabosítom és habzsákból töltöm össze a macaronokat.
A kész macaronnak jót tesz, ha egy éjszakát áll a hűtőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése