Hozzávalók
12 db-hoz
3 tojás
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
70 ml tej
15 dkg gluténmentes süteményliszt-keverék
1 csipet só
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 kávéskanál sütőpor
a
díszítéshez:
1
evőkanál házi baracklekvár
10-10
dkg fehér és sárga Massa ticino dekorációs cukormassza
A tojásfehérjét habbá verjük. A tojássárgáját a vajjal és a
porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, jól összedolgozzuk,
végül beleforgatjuk a fehérjehabot is. A muffintepsi mélyedéseit
papírkapszlikkal béleljük, majd egyenletesen elosztjuk bennük a tésztát. 170
fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A kihűlt sütemények tetejét megkenjük baracklekvárral, majd a
vékonyra nyújtott cukormasszából kiszúrt virágokkal tetszés szerint díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése