2017. július 14., péntek

Gluténmentes cupcake

A recept megjelent a Kifőztük júliusi számában.


Hozzávalók 12 db-hoz
3 tojás
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
70 ml tej
15 dkg gluténmentes süteményliszt-keverék
1 csipet só
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 kávéskanál sütőpor
a díszítéshez:
1 evőkanál házi baracklekvár
10-10 dkg fehér és sárga Massa ticino dekorációs cukormassza 


A tojásfehérjét habbá verjük. A tojássárgáját a vajjal és a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, jól összedolgozzuk, végül beleforgatjuk a fehérjehabot is. A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal béleljük, majd egyenletesen elosztjuk bennük a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.


A kihűlt sütemények tetejét megkenjük baracklekvárral, majd a vékonyra nyújtott cukormasszából kiszúrt virágokkal tetszés szerint díszítjük.


Nincsenek megjegyzések: