Hozzávalók
kb. 60 db-hoz
22
dkg Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék
2,5
dl víz
3
dkg almaecet
1
kávéskanál só
a
töltelékhez:
15
dkg puha vaj
15
dkg reszelt sajt
1
teáskanál házi paprikakrém
1
kávéskanál só
a
formázáshoz:
kevés
Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék
A
vízben elkeverjük az almaecetet és a sót, majd jól összedolgozzuk a
lisztkeverékkel. A tésztát 2 részre osztjuk, egyenként kb. 30 x 30 cm-es lappá
nyújtjuk. A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük. Egyenletesen a lapokra
kenjük, a széleken 1 cm-t szabadon hagyunk, amit vízzel vékonyan megkenünk. A
tésztát szorosan feltekerjük, majd fóliába csomagoljuk. Legalább 1 órára vagy
akár 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
A fóliából kicsomagolva kb. 1/2 cm-es
szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd 200
fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt pirosra sütjük. Hidegen és melegen is
fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése