2017. szeptember 24., vasárnap

Színes kalács

A recept megjelent a Kifőztük szeptemberi számában.


Hozzávalók 1 kalácshoz:
a tésztához:
15 dkg Nutri free mix per Pane
3 dkg tápióka keményítő
1 teáskanál útifűmaghéj őrlemény
2 dkg porcukor
2 dkg olvasztott vaj
1,2 dl tej
1 tojás sárgája
1 dkg friss élesztő
1 csipet só

a kenéshez:
1 evőkanál olaj

továbbá:
2 kávéskanál cukrozatlan kakaópor
1 csipet rózsaszín ételfesték


Az útfűmaghéjat a langyos tejben elkeverjük. A tészta hozzávalóit tálba mérjük, a tetejére morzsoljuk az élesztőt, majd jól összedolgozzuk a zselés állagúvá vált tejjel. 3 részre osztjuk. Az első részt világos színűre hagyjuk, a másodikba beledolgozzuk az ételfestéket. A harmadik adagot a kakaóporral színezzük, közeben néhány csepp vizet is adunk hozzá.


Mindhárom tésztát 2-2 részre osztjuk, majd valamennyit 20 cm hosszú rúddá sodorjuk. Ezeket felváltva egymásra helyezzük, a tetejét olajjal lekenjük.


A megformált tésztát az olajjal kikent csőbe csúsztatjuk, a végeit lezárjuk. Fél órát kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.


A partikenyér forma kapható a Cookori konyhafelszerelési webáruházban.

Nincsenek megjegyzések: