Hozzávalók 22 cm-es tortához
10 dkg Szafi Reform csökkentett zsírtartalmú mandulaliszt
15 dkg darált mandula
5 tojás
25 dkg Szafi Reform eritritpor
2 dl habtejszín
20 dkg vaj
a díszítéshez:
10 dkg mandulapálcika
3 dkg Szafi Reform eritritpor
A mandulapálcikát serpenyőben aranybarnára karamellizáljuk az
eritritporral, közben folyamatosan kevergetjük, nehogy megégjen. Ezután
félretesszük és kihűtjük.
A tojásfehérjét lágyan habosítjuk, majd 15 dkg eritritet hozzáadva
kemény habbá verjük. Kézi habverővel óvatosan beleforgatjuk a mandulalisztet és
a darált mandulát. A tortaforma alját szilikonos sütőpapírral kibéleljük,
belesimítjuk a tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt
megsütjük.
A tojások sárgáját a maradék eritrittel és a tejszínnel kis lángon
sűrűsödésig melegítjük. Még forrón beletesszük a kisebb kockákra vágott vajat,
és addig keverjük, amíg el nem olvad.
A kihűlt tortalapot kivesszük a formából, a papírt eltávolítjuk
róla; a formát elmossuk, és belefektetjük a tortalapot. Rásimítjuk a
krémet, és megszórjuk a mandulapálcikákkal. 1 éjszakát hűtőben tároljuk, hogy a
krém megszilárduljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése