2018. október 27., szombat

Mákos-sajtos rúd

A recept megjelent a Kifőztük októberi számában.



Hozzávalók kb. 20 db-hoz
7 dkg Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék + kevés a formázáshoz
3 dkg darált mák
5 dkg reszelt sajt
10 g almaecet
1 kávéskanál só
1 dl langyos víz
a tetejére:
1 teáskanál paradicsompüré
3 teáskanál szezámmag


A vízben elkeverjük az almaecetet, a sót és a reszelt sajtot, majd hozzáadjuk a mákot, a lisztkeveréket, és alaposan összekeverjük. Lisztkeverékkel szórt munkalapon 1/2 cm vékony téglalappá nyújtjuk. 


A paradicsompürét kevés vízzel hígítjuk, a tésztára kenjük, megszórjuk a szezámmaggal. Pizzavágóval kb. 1 cm széles és 12 cm hosszú rudakra szabjuk. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.



Nincsenek megjegyzések: