Hozzávalók kb. 20 db-hoz
7
dkg Szafi Free ropogós kérgű hajdinás
házikenyér lisztkeverék + kevés a formázáshoz
3
dkg darált mák
5
dkg reszelt sajt
10
g almaecet
1
kávéskanál só
1
dl langyos víz
a tetejére:
1
teáskanál paradicsompüré
3 teáskanál szezámmag
A
vízben elkeverjük az almaecetet, a sót és a reszelt sajtot, majd hozzáadjuk a
mákot, a lisztkeveréket, és alaposan összekeverjük. Lisztkeverékkel szórt
munkalapon 1/2 cm vékony téglalappá nyújtjuk.
A paradicsompürét kevés vízzel
hígítjuk, a tésztára kenjük, megszórjuk a szezámmaggal. Pizzavágóval kb. 1 cm
széles és 12 cm hosszú rudakra szabjuk. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire
rakjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése