20 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
4 tojás
12 dkg porcukor
1 teáskanál vanília kivonat
5 dkg Mester süteményliszt
5 dkg kukorica keményítő
4 dkg kakaópor
1/2 csomag sütőpor
10 dkg aprított étcsokoládé
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk az olvasztott étcsokoládét, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot. Beleszitáljuk a süteménylisztet, a keményítőt, a kakaóport és a sütőport, és a tésztát jól kikeverjük. Ezután a tojásfehérje habbal lazítjuk. Végül a csokidarabokat is beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt 20x30 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Kihűtve kisebb szeletekre vágjuk. Ízlés szerint fagyival, gyümölcsökkel és csokiöntettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése