2019. szeptember 2., hétfő

Szafi zsemle

A recept megjelent a Kifőztük augusztusi számában.



Hozzávalók 8 db-hoz
12 dkg Szafi Free csökkentett szénhidráttartalmú bagett/zsemle lisztkeverék
20 dkg Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék
1 evőkanál Szafi Free sörélesztőpehely
2 kávéskanál só
5 dl langyos víz
4 dkg Burg almaecet
a kenéshez:
1 evőkanál Szafi Reform kókuszolaj


A vízben elvegyítjük az almaecetet és a sót. Hozzáadjuk a kétféle lisztkeveréket és a sörélesztőpelyhet, jól összekeverjük. 


Lisztkeverékkel szórt munkalapon átgyúrjuk, kb. 2 cm vékony körlappá nyújtjuk. 8 cikkre vágjuk, és a háromszög alakú zsemléket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. 


A tetejüket lekenjük folyékony kókuszolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.



Nincsenek megjegyzések: