Hozzávalók 4
db-hoz
12 dkg Szafi Free csökkentett szénhidráttartalmú bagett/zsemle lisztkeverék
1 csapott kávéskanál só
2 dl langyos víz
1 dkg Burg almaecet
a tetejére:
1 evőkanál Szafi Free ketchup
szezámmag
A vízben elvegyítjük az almaecetet és a
sót. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, és jól összekeverjük.
Lisztkeverékkel szórt
munkalapon átgyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk.
Mindet gömbölyítjük, majd az
elsőt kb. 15 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk, és először félbe, majd negyedbe
hajtjuk. Ugyanígy járunk el a többi tésztával is.
A zsemléket sütőpapírral
bélelt sütőlemezre rakosgatjuk, a tetejüket lekenjük kevés ketchuppal és
megszórjuk szezámmaggal.
190 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt
megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése