2021. február 9., kedd

Szafi császárzsemle


 Hozzávalók:

25 dkg Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék

1,5 kávéskanál só

10 gr almaecet 

1/2 csomag porélesztő

1 csapott evőkanál sörélesztő pehely

280 gr langyos víz

A kenéshez: kevés kókuszolaj

A szóráshoz: magkeverék

A vizet tálba mérjük, hozzáadjuk a sót és az almaecetet; majd a lisztkeveréket, a sörélesztőpelyhet és a porélesztőt. A tésztát kanállal alaposan összedolgozzuk. Lisztkeverékkel szórt munkalapon finoman átgyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. A darabokból kb. 40 cm hosszú rudakat sodrunk, lazán megcsomózzuk, a tésztavégeket a közepébe hajtjuk, tehát császárzsemléket formázunk. 


Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, majd 20 percig kelesztjük. tetejét kókuszolajjal lekenjük, magokkal megszórhatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.




Nincsenek megjegyzések: