Hozzávalók:
birsalma
cukor
(1 kg gyümölcshöz 80 dkg cukrot számítunk)
A szép, érett, egészséges birsalmákat negyedekbe vágjuk, magházuktól megtisztítjuk, héjával együtt kevés forró vízben puhára főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, szitán vagy paradicsompasszírozón áttörjük. Az áttört gyümölcsöt lemérjük és 1 kg anyagra számítva 80 dkg cukor kimérünk. Az áttört gyümölcsöt - cukor nélkül - addig főzzük, míg olyan sűrű nem lesz, hogy kavarás közben a lábos alját láthatjuk. Hozzáadjuk a cukrot és gyors tűznél - állandóan kevergetve - addig főzzük, amíg hideg porcelántálba cseppentve, a teteje bebőrösödik. Vízzel kiöblített formákba öntjük, másnap zsírpapírra kiborítjuk, és száraz helyen szikkasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése