A bagettsütő rács megint jól vizsgázott, és sikerült végre egy olyan gluténmentes lisztkeveréket találni, amelyből olyan kenyérféle kenyeret lehet sütni.
Most bagetteket formáztam a tésztából.
Hozzávalók:
25 dkg NUTRI FREE Mix per Pane
220 ml víz
1 dkg élesztő
1 mk. só
1 ek. olaj
Robotgép dagasztóspiráljával dolgoztam össze a hozzávalókat. Három részre osztottam, rizslisztes felületen picit átgyúrtam , és hosszúkásra formáztam. Kelt 40 percet, utána kentem le olajjal, majd bevágtam a tetejét. 180 fokos előmelegített sütőben sült, aljába edénybe vizet tettem. Mikor sütés közben megnyíltak egy kicsit a hosszú vágások, akkor tettem rá a kolbászt/szalonnát. Kicsit több, mint fél óra alatt sült meg.
Belül is szép lyukacsos lett:
2013. november 9., szombat
2013. szeptember 28., szombat
Újabb pillangós torta
Egy kedves ismerős kérésére készült a következő fondant borítású torta. A kislányoknak úgy látszik nagyon bejön ez a pillangó forma.
6 tojásból sütöttem kerek piskótát és rózsaszín krém került bele:
Hozzávalók:
300 ml tej
250 gr vaj
170 gr kristálycukor
50 gr epres pudingpor
1 tojás
A tejet 100gr cukorral meglangyosítom, kb. 50 ml-t a pudigporral simára keverem, hozzáadom a tojást és ezzel is jól elkeverem.
A fenti pépet a felforralt tejhez öntöm, addig főzöm amíg besűrűsödik,
majd a tűzről levéve, belekevem a maradék cukrot.
Lefedve hagyom kihűlni, géppel simára keverem és a vajat hozzáadva jól kihabosítom.
A tortalapot két részre vágtam, megformáztam a pillangószárny formákat, a tortát kívülről is ezzel a krémmel vontam be. Éjszakára ment a hűtőbe és fondanttal díszítettem.
6 tojásból sütöttem kerek piskótát és rózsaszín krém került bele:
Hozzávalók:
300 ml tej
250 gr vaj
170 gr kristálycukor
50 gr epres pudingpor
1 tojás
A tejet 100gr cukorral meglangyosítom, kb. 50 ml-t a pudigporral simára keverem, hozzáadom a tojást és ezzel is jól elkeverem.
A fenti pépet a felforralt tejhez öntöm, addig főzöm amíg besűrűsödik,
majd a tűzről levéve, belekevem a maradék cukrot.
Lefedve hagyom kihűlni, géppel simára keverem és a vajat hozzáadva jól kihabosítom.
A tortalapot két részre vágtam, megformáztam a pillangószárny formákat, a tortát kívülről is ezzel a krémmel vontam be. Éjszakára ment a hűtőbe és fondanttal díszítettem.
2013. május 27., hétfő
Csokitorta
Pár nappal később 8. szülinapra voltunk hivatalosak, készült a kislánynak egy kis zsúrtorta csokikrémmel, mint ennél a tortánál. Kívül fehér fondant borítással rózsaszín és lila karikákkal díszítve.
Kislányommal is nagyon tetszik a fondant díszítés. Ezt pedig Ő készítette. ;)
Kislányommal is nagyon tetszik a fondant díszítés. Ezt pedig Ő készítette. ;)
2013. május 6., hétfő
Szív alakú torta
Nem sokkal az első torta után nagylányom szülinapjára készült az újabb fondant bevonatú torta.
Szintén sima piskótából csokikrémmel, mint a pillangós tortánál.
A félbe vágott szívalakú piskótát külön vontam be a csokikrémmel és borítottam be fondant-tal, és így tettem egymás mellé a kettőt. Nagy sikert aratott az ünnepeltnél.
Szintén sima piskótából csokikrémmel, mint a pillangós tortánál.
A félbe vágott szívalakú piskótát külön vontam be a csokikrémmel és borítottam be fondant-tal, és így tettem egymás mellé a kettőt. Nagy sikert aratott az ünnepeltnél.
2013. április 28., vasárnap
Pillangós torta
Mostanában a fondant borítású torták készítésében kezdtem elmerülni.
Kislányom névnapi tortája volt az első próbálkozásom, mivel az oviban is pillangó a jele.
Azt hiszem elsőre nem is sikerült olyan rosszul! :)
A további tortákat is szeretném feltenni ide, ebből majd látható a fejlődésem. ;)
Kiskuktától kaptam az ötletet a pillangós tortára. Szerintem meglepően egyszerű, de nagyon látványos. A kiscsajoknak nagyon tetszett.
Sima piskótát készítettem rizslisztből és keményítőből:
6 tojás
6 ek. cukor
3 púpos ek. rizsliszt
3 púpos ek. keményítő
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tojások sárgáját, végül óvatosan beleforgatjuk az átszitált rizslisztet és keményítőt. Sütőpapírral bélelt kerek kapcsos tortaformában, előmelegített 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Amikor kihűlt a piskóta, két lapba vágtam, középen elfeleztem és a két oldalt felcserélve kifaragtam a pillangó formát.
Sokszor készítettem már Kiskukta csokikrém-jét, amely nálunk is nagy kedvenc lett azóta.
Ezzel a krémmel töltöttem és vontam be a tortát.
Majd nyújtható fondant-tal borítottam és díszitettem a tortát és a babát is.
Kislányom névnapi tortája volt az első próbálkozásom, mivel az oviban is pillangó a jele.
Azt hiszem elsőre nem is sikerült olyan rosszul! :)
A további tortákat is szeretném feltenni ide, ebből majd látható a fejlődésem. ;)
Kiskuktától kaptam az ötletet a pillangós tortára. Szerintem meglepően egyszerű, de nagyon látványos. A kiscsajoknak nagyon tetszett.
Sima piskótát készítettem rizslisztből és keményítőből:
6 tojás
6 ek. cukor
3 púpos ek. rizsliszt
3 púpos ek. keményítő
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tojások sárgáját, végül óvatosan beleforgatjuk az átszitált rizslisztet és keményítőt. Sütőpapírral bélelt kerek kapcsos tortaformában, előmelegített 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Amikor kihűlt a piskóta, két lapba vágtam, középen elfeleztem és a két oldalt felcserélve kifaragtam a pillangó formát.
Sokszor készítettem már Kiskukta csokikrém-jét, amely nálunk is nagy kedvenc lett azóta.
Ezzel a krémmel töltöttem és vontam be a tortát.
Majd nyújtható fondant-tal borítottam és díszitettem a tortát és a babát is.
2013. február 9., szombat
Sonkás csavar
Elkészítettem gluténmentesen TücsökBogár sonkás csavar receptjét.
Ugyan úgy készült, mint az eredeti, csak ScharMixB lisztből készítettem.
Nagyon jól sikerült!
Köszönöm az ötletet!
Ugyan úgy készült, mint az eredeti, csak ScharMixB lisztből készítettem.
Nagyon jól sikerült!
Köszönöm az ötletet!
2012. november 1., csütörtök
Hercegnő várkastély torta
Ez a torta most nem gluténmentesen készült, mivel az oviból vártuk a gyerekeket buliba, de az ötlet miatt közreadom. A torta tésztáját és a díszítéseket kell csak kicserélni gluténmentesre.
Hozzávalók a tortalaphoz:
Kiskukta receptje alapján:
250 g cukor+ 100 g a habba
437 g liszt
187 ml tej
187 ml olaj
5 tojás
1 és 1/4 cs sütőpor
A tojásfehérjét felverem, majd hozzáadom a cukort, és kemény habbá verem az egészet.
Utána elkeverem a tejet, olajat, tojássárgát és a cukort, csak annyira, hogy elvegyüljön. Rászitálom a sütőporos lisztet, Elkeverem óvatosan úgy hogy még ne legyen bekapcsolva a mixer, majd magas fokozaton kb. 1,5-2 percig kavarom, míg szép sima lesz, és kicsit kivilágosodik.
Teszek a felvert tojáshabból vagy két kanálnyit a masszához, és egy kézi habverővel elkavarom benne, azaz fellazítom a sárga masszát. Párszor ezt megismételem, majd beleteszem az összes habot és simára keverem.
28 cm-es négyszögletes tortaformában sütöttem, aminek csak az aljára tettem sütőpapirt.
170 fokon tűpróbáig sütöttem.
Kihűlés után 4 lapba vágtam, majd a kép alapján a felső lapot 4 részre osztottam, és ebből az egyiket szintén 4 részre.
Utána a jobb oldali ábrán látható módon állítottam össze a lapokat a rózsaszín krémmel:
300 ml tej
250 gr vaj
170 gr kristálycukor
50 gr pudingpor
1 tojás
A tejet 100gr cukorral melegítsük 40c-ra. kb. 50 ml-t a pudingporral keverjük sima péppé, adjuk hozzá a tojást és ezzel is jól keverjük el. A fenti pépet öntsük a felforralt tejhez, főzzük amíg besűrűsödik, majd a tűzről levéve, keverjük hozzá a maradék cukrot. Lefedve hagyjuk hűlni, géppel keverjük simára, tegyünk bele egy csipet ételszínezéket, és a vajat hozzáadva habosítsuk ki.
Ezzel a krémmel töltjük a tortát és kívülről is ezzel vonjuk be.
A díszítéshez használtam még:
- 5 db fagyitölcsért, kívültől krémmel bevonva cukorgyönggyel megszórva
- kockacukrokat a bástyának
- cukorgolyókat díszítésnek
- töltött nápolyi lapokat, csoki díszítéssel ajtónak és ablakoknak
Hozzávalók a tortalaphoz:
Kiskukta receptje alapján:
250 g cukor+ 100 g a habba
437 g liszt
187 ml tej
187 ml olaj
5 tojás
1 és 1/4 cs sütőpor
A tojásfehérjét felverem, majd hozzáadom a cukort, és kemény habbá verem az egészet.
Utána elkeverem a tejet, olajat, tojássárgát és a cukort, csak annyira, hogy elvegyüljön. Rászitálom a sütőporos lisztet, Elkeverem óvatosan úgy hogy még ne legyen bekapcsolva a mixer, majd magas fokozaton kb. 1,5-2 percig kavarom, míg szép sima lesz, és kicsit kivilágosodik.
Teszek a felvert tojáshabból vagy két kanálnyit a masszához, és egy kézi habverővel elkavarom benne, azaz fellazítom a sárga masszát. Párszor ezt megismételem, majd beleteszem az összes habot és simára keverem.
28 cm-es négyszögletes tortaformában sütöttem, aminek csak az aljára tettem sütőpapirt.
170 fokon tűpróbáig sütöttem.
Kihűlés után 4 lapba vágtam, majd a kép alapján a felső lapot 4 részre osztottam, és ebből az egyiket szintén 4 részre.
300 ml tej
250 gr vaj
170 gr kristálycukor
50 gr pudingpor
1 tojás
A tejet 100gr cukorral melegítsük 40c-ra. kb. 50 ml-t a pudingporral keverjük sima péppé, adjuk hozzá a tojást és ezzel is jól keverjük el. A fenti pépet öntsük a felforralt tejhez, főzzük amíg besűrűsödik, majd a tűzről levéve, keverjük hozzá a maradék cukrot. Lefedve hagyjuk hűlni, géppel keverjük simára, tegyünk bele egy csipet ételszínezéket, és a vajat hozzáadva habosítsuk ki.
Ezzel a krémmel töltjük a tortát és kívülről is ezzel vonjuk be.
A díszítéshez használtam még:
- 5 db fagyitölcsért, kívültől krémmel bevonva cukorgyönggyel megszórva
- kockacukrokat a bástyának
- cukorgolyókat díszítésnek
- töltött nápolyi lapokat, csoki díszítéssel ajtónak és ablakoknak
Feliratkozás:
Megjegyzések (Atom)