2008. december 21., vasárnap

Matildka levese

Hozzávalók:
30 dkg sovány darált hús
10 dkg rizs
1 hagyma
só, bors
1 tojás
3 húsleveskocka vagy 1,5 l húsleves
Mester gm. ételízesítő
70 dkg vegyes zöldség (répa, borsó, karfiol, brokkoli stb. ízlés szerint)
Petrezselyem
olaj

A rizst sós vízben pár percig előfőzöm. A hagymát apróra vágom, majd kevés olajon megpárolom. A darált húst összekeverem a rizzsel, hagymával, 1 egész tojással, majd sóval, borssal ízesítem.
A húslevest felforralom, ha szükséges ízesítem ételízesítővel, sóval, majd a masszából apró húsgombócokat formázok és a levesbe főzöm. A gombócoknak kb. egy óra főzési idő kell. A megtisztított és felaprított zöldségeket akkor teszem bele, hogy minden hozzávaló egyszerre puhuljon meg. Tálalás előtt a tetejét vágott petrezselyemmel megszórom.

Nincsenek megjegyzések: