2010. március 5., péntek

Túrós-meggyes lepény

Hozzávalók:

1 tojás

5 dkg vaj

20 dkg porcukor

4 dkg kakaó

2 dl tej

15 dkg Mantler

10 dkg Beiker



A felsorolt hozzávalókból egyszerű kevert tésztát készítek.

Szilikonos sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntöm.



A túrókrémhez:

25 dkg túró

1 tojás

1 vaníliás cukor

2 ek. porcukor

1 ek. tejszínízű vagy vaníliás pudingpor



A fenti hozzávalókat robotgéppel simára keverem, majd kávéskanálnyi mennyiségeket adagolva, pöttyökben a tészta tetejére teszem.

170 fokos sütőben 30 perc alatt megsütöm.



A tetejére:

30 dkg magozott meggy

4 ek. cukor

4 tk. étkezési keményítő



A meggyet a cukorral felforrósítom. A keményítőt kevés hideg vízzel kikeverem, a forró meggyhez adom és sűrűre főzöm. Ha kicsit hűlt, kanalanként a kisült tészta tetejére teszem a túrós krém foltok közeibe elsősorban.

Nincsenek megjegyzések: