Hozzávalók:
1 tojás
5 dkg vaj
20 dkg porcukor
4 dkg kakaó
2 dl tej
15 dkg Mantler
10 dkg Beiker
A felsorolt hozzávalókból egyszerű kevert tésztát készítek.
Szilikonos sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntöm.
A túrókrémhez:
25 dkg túró
1 tojás
1 vaníliás cukor
2 ek. porcukor
1 ek. tejszínízű vagy vaníliás pudingpor
A fenti hozzávalókat robotgéppel simára keverem, majd kávéskanálnyi mennyiségeket adagolva, pöttyökben a tészta tetejére teszem.
170 fokos sütőben 30 perc alatt megsütöm.
A tetejére:
30 dkg magozott meggy
4 ek. cukor
4 tk. étkezési keményítő
A meggyet a cukorral felforrósítom. A keményítőt kevés hideg vízzel kikeverem, a forró meggyhez adom és sűrűre főzöm. Ha kicsit hűlt, kanalanként a kisült tészta tetejére teszem a túrós krém foltok közeibe elsősorban.
1 tojás
5 dkg vaj
20 dkg porcukor
4 dkg kakaó
2 dl tej
15 dkg Mantler
10 dkg Beiker
A felsorolt hozzávalókból egyszerű kevert tésztát készítek.
Szilikonos sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntöm.
A túrókrémhez:
25 dkg túró
1 tojás
1 vaníliás cukor
2 ek. porcukor
1 ek. tejszínízű vagy vaníliás pudingpor
A fenti hozzávalókat robotgéppel simára keverem, majd kávéskanálnyi mennyiségeket adagolva, pöttyökben a tészta tetejére teszem.
170 fokos sütőben 30 perc alatt megsütöm.
A tetejére:
30 dkg magozott meggy
4 ek. cukor
4 tk. étkezési keményítő
A meggyet a cukorral felforrósítom. A keményítőt kevés hideg vízzel kikeverem, a forró meggyhez adom és sűrűre főzöm. Ha kicsit hűlt, kanalanként a kisült tészta tetejére teszem a túrós krém foltok közeibe elsősorban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése