Hozzávalók:
25 dkg Mester süteményliszt
25 dkg túró
15 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 tojás
1 kis pohár tejföl
1 zacskó gluténmentes vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
A tetejére:
kb. 12 db közepes méretű szilva
3 evőkanál cukor egy kiskanál fahéjjal összekeverve.
Elkészítés:
A túrót szitán törjük át. A margarint csipetnyi sóval keverjük ki, adjuk hozzá a porcukrot, és a túrót, majd dolgozzuk össze. Utána egyesével adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot, a tejfölt és a legvégén a lisztet hozzáadva keverjük simára.
A szilvákat mossuk meg, negyedeljük el.
Egy közepes méretű tepsibe (20x30 cm) tegyünk sütőpapírt, és öntsük bele a simára kikevert masszánkat. A tetejét rakjuk ki a negyed szilvákkal úgy, hogy a héjas fele legyen a tészta felé. Szórjuk meg a cukros fahéjjal, majd előmelegített sütőben, alacsony hőfokon süssük készre kb. 40 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése