2010. szeptember 25., szombat

Szilvás lepény (+ szőlővel)

Hozzávalók:


25 dkg Mester süteményliszt

25 dkg túró

15 dkg margarin

20 dkg porcukor

4 tojás

1 kis pohár tejföl

1 zacskó gluténmentes vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja



A tetejére:

kb. 12 db közepes méretű szilva

3 evőkanál cukor egy kiskanál fahéjjal összekeverve.



Elkészítés:

A túrót szitán törjük át. A margarint csipetnyi sóval keverjük ki, adjuk hozzá a porcukrot, és a túrót, majd dolgozzuk össze. Utána egyesével adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot, a tejfölt és a legvégén a lisztet hozzáadva keverjük simára.

A szilvákat mossuk meg, negyedeljük el.

Egy közepes méretű tepsibe (20x30 cm) tegyünk sütőpapírt, és öntsük bele a simára kikevert masszánkat. A tetejét rakjuk ki a negyed szilvákkal úgy, hogy a héjas fele legyen a tészta felé. Szórjuk meg a cukros fahéjjal, majd előmelegített sütőben, alacsony hőfokon süssük készre kb. 40 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések: