Forrás Nők Lapja 33. szám
Hozzávalók:
4 tojás
4 ek cukor
3 ek rizsliszt
2 ek keményítő
50 dkg vegyes-bogyós gyümölcs
10 dkg cukor
Eperlekvár
1 citrom
3 dl piros gyümölcsös joghurt
2 dl tejszín
2 cs zselatin fix
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot is hozzáadva. Majd belekeverjük a tojássárgákat, végül óvatosan beleforgatjuk az átszitált rizslisztet és keményítőt.
Én kerek tortaformában sütöttem, az eredeti recept szögletes tepsiben készült vizes piskótából.
Sütőpapírral bélelt formában 170 fokon tűpróbáig sütjük.
A kihűlt piskótát két lapba vágjuk, és megkenjük eperlekvárral (vagy hasonlóval) és összetapasztjuk.
A gyümölcsöket a cukorral és a citrom levével összeturmixoljuk, majd szitán áttörjük, belekeverjük a joghurtot, a zselatint, majd végül a kemény habbá vert tejszínt is.
A tortára öntjük, éjszakára hűtőbe tesszük, majd szeletelve, tejszínhab rózsákkal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése