2010. szeptember 25., szombat

Erdei gyümölcsös piskóta

Forrás Nők Lapja 33. szám

Hozzávalók:

4 tojás
4 ek cukor
3 ek rizsliszt
2 ek keményítő

50 dkg vegyes-bogyós gyümölcs
10 dkg cukor
Eperlekvár
1 citrom
3 dl piros gyümölcsös joghurt
2 dl tejszín
2 cs zselatin fix

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot is hozzáadva. Majd belekeverjük a tojássárgákat, végül óvatosan beleforgatjuk az átszitált rizslisztet és keményítőt.

Én kerek tortaformában sütöttem, az eredeti recept szögletes tepsiben készült vizes piskótából.

Sütőpapírral bélelt formában 170 fokon tűpróbáig sütjük.

A kihűlt piskótát két lapba vágjuk, és megkenjük eperlekvárral (vagy hasonlóval) és összetapasztjuk.

A gyümölcsöket a cukorral és a citrom levével összeturmixoljuk, majd szitán áttörjük, belekeverjük a joghurtot, a zselatint, majd végül a kemény habbá vert tejszínt is.

A tortára öntjük, éjszakára hűtőbe tesszük, majd szeletelve, tejszínhab rózsákkal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: