2010. szeptember 25., szombat

Sült túró torta

Forrás: Nők Lapja konyha (2010. június) és http://andi1976.gportal.hu/


Hozzávalók a tésztához:


22 dkg Mester süteményliszt

14 dkg vaj / margarin

7 dkg porcukor

2 dkg kakaó

1 tojás

1 kávéskanál sütőpor



Hozzávalók a töltelékhez:

25 dkg túró

1 kis pohár tejföl

10 dkg porcukor

1 citrom héja

1 csomag gluténmentes vaníliás cukor

3 tojás

5 dkg puha vaj

2,5 dkg rizsliszt



Hozzávalók a díszítéshez:

20 dkg ribizli vagy málna vagy eper

1 csomag gluténmentes piros tortazselé



A tésztához a tojás kivételével a hozzávalókat összemorzsoljuk, majd a tojás hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kerek lapot nyújtunk belőle, és kibélelünk vele egy min. 20 cm átmérőjű piteformát. A tészta alját megszurkáljuk, és hűtőben pihentetjük, míg a töltelék elkészül.

A töltelék hozzávalóit egy tálban gépi habverővel alaposan összekeverjük, majd tésztára halmozzuk, és 170°C-on kb. 50 percig sütjük.

Ha teljesen kihűlt, a tetejét beborítjuk a ribizlivel, és ráöntjük az előírás szerint elkészített tortazselét.

Nincsenek megjegyzések: