2014. április 19., szombat

Mézes zserbó szelet

Anyukám receptje gluténmentesen


Hozzávalók:  
40 dkg Mester süteményliszt
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
2 egész tojás
1 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
pici tej

A hozzávalókat összegyúrjuk, három részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk és rizsliszttel megszórt tepsi (közepes méretű tepsi) hátán a lapokat megsütjük. 160 fokon 8-10 perc laponként.

 
A krémhez:
½  liter tej
4 evőkanál rizsliszt
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
3 tk kakaó
1 csomag vaníliás cukor

 A rizslisztet kevés hideg tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a többi tejet, állandó keverés mellett felforraljuk, néhány percig főzzük, majd lehűtjük.

A krémhez a porcukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pépet és tovább keverjük. Utána két részre osztjuk, egyikbe 3 tk kakaót, másikba egy csomag vaníliás cukrot keverünk, és a krémet a lapok közé kenjük. Hűtőbe tesszük. Tetejét egy éjszakára lenyomatjuk. Olvasztott étcsokival bevonjuk a tetejét. Száradás után hosszúkás szeletekre vágjuk

Nincsenek megjegyzések: