Hozzávalók:
30 dkg reszelt sárgarépa1 citrom héja
20 dkg cukor
6 tojás
2 mk. sütőpor
20 dkg liszt (fele-fele Cölipán és rizsliszt)
10 dkg dió ( most darált mandulából készült)
Csipet fahéj
5 dkg olvasztott margarin
A tojások sárgáját a többi cukorral és az olvasztott margarinnal kikeverjük, majd belekeverjük a reszelt sárgarépát, a darált diót, a citromhéjat, majd a sütőporral és fahéjjal összekevert lisztkeveréket.
Sütőpapírral bélelt kapcsos kerek tortaformában 170 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Most az egyik részéből nyuszis torta, a másik feléből cupcake készült.
50 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
A tortát két lapba vágjuk, a krém nagyobb részét közé
kenjük, a torta tetejét és oldalát baracklekvárral kentem be vékonyan. Majd fondanttal vontam be.
A muffinokra csillagcsőrös habzsákból nyomtam a krémet.
A muffinokra csillagcsőrös habzsákból nyomtam a krémet.
Tavaly húsvétkor is készült ilyen figurás díszítéssel:
És ilyen volt egy évvel azelőtt...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése