Hozzávalók 10 adaghoz:
20 dkg trappista sajt1 db kígyóuborka
2 db paprika
1 db lilahagyma
20 dkg koktélparadicsom
2 dl kefir
1 gerezd fokhagyma
petrezselyem
só
A sajtot kb. 2 dkg-os adagokban műanyag tányérra reszeljük. Mikrohullámú sütőben 600 W-on 2 perc alatt megsütjük, szélét késsel fellazítjuk, gyors mozdulatokkal 2 dl-es kis tálka hátára nyomkodjuk. Kihűlés után a kosárka megtartja formáját.
A zöldségeket megtisztítjuk, tetszőleges formájúra
felvágjuk, majd összekeverjük. A kefirt az áttört fokhagymával, apróra vágott
petrezselyemmel, pici sóval kikeverjük. Tálalás előtt töltjük meg a
sajtkosárkákat a salátával, és az öntettel meglocsoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése