2014. október 21., kedd

Sajtchips salátával

A recept megjelent a Kifőztük Magazin 2014. októberi számában. A www.kifoztuk.hu linkre kattintva az újság regisztráció után ingyenesen letölthető.

 
Hozzávalók 10 adaghoz:
20 dkg trappista sajt
1 db kígyóuborka
2 db paprika
1 db lilahagyma
20 dkg koktélparadicsom
2 dl kefir                                
1 gerezd fokhagyma
petrezselyem



A sajtot kb. 2 dkg-os adagokban műanyag tányérra reszeljük. Mikrohullámú sütőben 600 W-on 2 perc alatt megsütjük, szélét késsel fellazítjuk, gyors mozdulatokkal 2 dl-es kis tálka hátára nyomkodjuk. Kihűlés után a kosárka megtartja formáját.

 
A zöldségeket megtisztítjuk, tetszőleges formájúra felvágjuk, majd összekeverjük. A kefirt az áttört fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel, pici sóval kikeverjük. Tálalás előtt töltjük meg a sajtkosárkákat a salátával, és az öntettel meglocsoljuk.
 

Nincsenek megjegyzések: