25 dkg gluténmentes kenyérliszt keverék (Nutri Free Mix per Pane+OldMillers Special)
1 evőkanál burgonyapehely
1 teáskanál útifű maghéj
1 dkg friss élesztő
1 dl tej
1,5 dl víz
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só
1 evőkanál olaj
1 evőkanál burgonyapehely
1 teáskanál útifű maghéj
1 dkg friss élesztő
1 dl tej
1,5 dl víz
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só
1 evőkanál olaj
A tetejére:
1 evőkanál olaj szezámmag, fekete szezámmag, fenyőmag ízlés szerint
A tészta hozzávalóit keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a
langyos tejet és vizet is, majd robotgép dagasztóspiráljával jól kidolgozzuk.
Letakarva 15 percig pihentetjük. A tálból deszkára kitéve óvatosan átgyúrjuk. A
tésztát két részre osztjuk és gömbölyítjük. Konyharuhával letakarva duplájára
kelesztjük. Majd újból finoman átgyúrjuk, két darab kb. 50 cm hosszú rudat
formázunk, majd a két rudat összesodorjuk, és koszorú alakra formázzuk.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, tetejét vékonyan olajjal megkenjük,
és magokkal megszórjuk. Konyharuhával lazán letakarva duplájára kelesztjük. A
sütőt 200 fokra előmelegítjük, a sütő aljába kicsi fémedénybe vizet teszünk,
hogy gőz képződjön. A koszorút 20 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve rácsra
téve kihűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése