2014. október 31., péntek

Túróval töltött gomba

Megjelent a Kifőztük novemberi számában. Az újság ingyenesen letölthető.



Hozzávalók:

50 dkg tölteni való gomba

25 dkg túró

1 tojás

1 gerezd fokhagyma

1 kisebb csokor petrezselyem

5 dkg szalonna

olaj

só, bors
 
 
A gombákat megtisztítjuk, tönkjét eltávolítjuk. A gombakalapokat vékonyan kiolajozott sütőedénybe tesszük, sózzuk, borsozzuk. A túrót a tojással, áttört fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal kikeverjük. A tölteléket a gombákba töltjük. Mindegyik tetejére egy-egy vékony szelet szalonnát teszünk. 200 fokra előmelegített sütőben, addig sütjük, míg a szalonna szépen megpirul.
 
 
 

Nincsenek megjegyzések: