Hozzávalók
50 dkg csirkemellfilé
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál rizsliszt
3 újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 kaliforniai paprika
1 paprika
2 kisebb sárgarépa
1/2 kígyóuborka
1 konzerv darabolt ananász
só
olaj
a mártáshoz:
2 evőkanál méz
2 evőkanál paradicsompüré
1 citrom leve
1 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál szójaszósz
só
őrölt gyömbér
a tésztához:
40 dkg Molnár tészta (gluténmentes
spagetti)
4 tojás
1 evőkanál szójaszósz
só
olaj
a tálaláshoz:
újhagyma
A csirkemellet csíkokra vágjuk,
sózzuk, meglocsoljuk a szójaszósszal, majd beleforgatjuk a rizslisztbe. Nagy
serpenyőben, forró olajon megsütjük.
Egy másik serpenyőbe kevés
olajat öntünk, és a következő sorrendben beletéve megpirítjuk benne a
zöldségeket: karikákra vágott újhagyma, áttört fokhagyma, kockákra vágott
paprikafélék, csíkokra vágott sárgarépa, majd az uborka, végül az ananász
következik.
A mártás hozzávalóit
összekeverjük, hozzáadva az ananász levét is. A zöldségekhez forgatjuk a húst
és a mártást, és összeforraljuk a ragut.
A tésztát sós vízben kifőzzük.
A tojásokat 1 csipet sóval felverjük, forró olajon megsütjük. Hozzáadjuk a
tésztát, meglocsoljuk a szójaszósszal, és 1 percig pirítjuk.
A ragut a tésztával tálaljuk, a
tetejét karikákra vágott zöldhagymával díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése