Hozzávalók
9 tojás
1 dl majonéz
2 dl tejföl
1 pár virsli
10 dkg
zöldborsó
1 nagy
sárgarépa
2 dl
húsleves vagy zöldségalaplé
25 g
zselatin
10 szelet
sonka
A
tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük. 4 tojássárgáját a majonézzel és a
tejföllel kikeverünk, a 4 tojásfehérjét apróra vágjuk. A zöldborsót, a kis
kockákra vágott virslit és sárgarépát megfőzzük. A húslevest a zselatinnal
felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a tojáskrémet, a főtt zöldségeket, a
felkockázott tojásfehérjét, a virslit, és alaposan összeforgatjuk. Egy
őzgerincformát folpackkal kibélelünk, belefektetünk 5 szelet sonkát, ráöntjük a
massza felét, erre helyezzük egymás mögé az egészben hagyott főtt
tojásokat. A többi masszát rásimítjuk, és betakarjuk a maradék sonkával. Hűtőbe
tesszük, majd néhány óra múlva tányérra vagy tálcára borítjuk, és éles késsel
szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése