2015. január 1., csütörtök

Szivárvány szelet

A recept megjelent a Kifőztük magazin 2015. januári számában.


Hozzávalók
9 tojás
1 dl majonéz
2 dl tejföl
1 pár virsli
10 dkg zöldborsó
1 nagy sárgarépa
2 dl húsleves vagy zöldségalaplé
25 g zselatin
10 szelet sonka

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük. 4 tojássárgáját a majonézzel és a tejföllel kikeverünk, a 4 tojásfehérjét apróra vágjuk. A zöldborsót, a kis kockákra vágott virslit és sárgarépát megfőzzük. A húslevest a zselatinnal felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a tojáskrémet, a főtt zöldségeket, a felkockázott tojásfehérjét, a virslit, és alaposan összeforgatjuk. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, belefektetünk 5 szelet sonkát, ráöntjük a massza felét, erre helyezzük egymás mögé az egészben hagyott főtt tojásokat. A többi masszát rásimítjuk, és betakarjuk a maradék sonkával. Hűtőbe tesszük, majd néhány óra múlva tányérra vagy tálcára borítjuk, és éles késsel szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések: