2015. január 1., csütörtök

Tésztasaláta

A recept megjelent a Kifőztük magazin 2015. januári számában.


Hozzávalók
20 dkg Molnár tészta – gluténmentes orsó 
10 dkg főtt, füstölt tarja
10 dkg kígyóuborka
1 savanykás alma
1 lila hagyma
2 dl tejföl
1 dl majonéz
őrölt fehér bors

A tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük, kihűtjük. A tarját apró csíkokra szeljük. A hámozatlan uborkát szintén csíkokra, a meghámozott almát apró kockákra vágjuk. Mindezt a tésztához adjuk, közé keverjük az apróra vágott hagymát. A tejfölt és a majonézt eldolgozzuk, ízesítjük kevés sóval, borssal, és a salátára öntjük. Alaposan összekeverjük, és hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára, hogy az ízek jól összeérjenek.


Nincsenek megjegyzések: