Hozzávalók kb. 40 db-hoz
45 dkg Mester süteményliszt
35 dkg
vaj
20 dkg
porcukor
15 dkg
darált dió
1/2
citrom leve és héja
2
tojássárgája
kevés
rum
a
krémhez:
20 dkg
cukor
1/2 dl
tej
2,5 dkg
kakaópor
1
csomag vaníliás cukor
10 dkg
vaj
a
tetejére:
5 dkg
étcsokoládé
1
teáskanál cukor
1 dkg
vaj
A tészta hozzávalóit
összegyúrjuk, hideg helyen 1 órát pihentetjük. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, 5 cm
átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt
tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt világos színűre sütjük.
A krémhez a forró tejben
összeolvasztjuk a hozzávalókat. Langyosra hűtjük, majd összeragasztjuk vele a
korongokat.
Végül a csokoládét 1 evőkanál
vízzel és a cukorral felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, majd vékonyan a kekszek
tetejére csorgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése