2015. január 1., csütörtök

Csokoládés keksz

A recept megjelent a Kifőztük magazin 2015. januári számában.


Hozzávalók kb. 40 db-hoz
45 dkg Mester süteményliszt
35 dkg vaj
20 dkg porcukor
15 dkg darált dió
1/2 citrom leve és héja
2 tojássárgája
kevés rum
a krémhez:
20 dkg cukor
1/2 dl tej
2,5 dkg kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj
a tetejére:
5 dkg étcsokoládé
1 teáskanál cukor
1 dkg vaj

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hideg helyen 1 órát pihentetjük. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt világos színűre sütjük.
A krémhez a forró tejben összeolvasztjuk a hozzávalókat. Langyosra hűtjük, majd összeragasztjuk vele a korongokat.
Végül a csokoládét 1 evőkanál vízzel és a cukorral felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, majd vékonyan a kekszek tetejére csorgatjuk.

Nincsenek megjegyzések: